Äikesed 17.-20. augustil

Postitused kodumaal aset leidvate äikeste, keeristormide ja meid räsivate parasvöötmeliste tsüklonite kohta.
Kaarel
Posts: 2574
Joined: Fri May 26, 2006 10:55 am
Location: Raplamaa,Valgu

Post by Kaarel »

oii 238 laksu juba 2 minuti jooksul
Kaarel
Posts: 2574
Joined: Fri May 26, 2006 10:55 am
Location: Raplamaa,Valgu

Post by Kaarel »

mu üleeelmise teatega sai 1000 teadet foorumis täis
Tanel
Posts: 546
Joined: Thu May 25, 2006 8:39 pm
Location: Suure-Jaani, Viljandimaa / Tartu
Contact:

Post by Tanel »

Peaaegu igaltpoolt on Eesti äiksega piiratud. Suure-Jaanist möödus lääne poolt just üks sajupilv, äikest ei olnud.

Sooja 25,1C, niiskus 56%
Margus
Posts: 50
Joined: Thu May 25, 2006 9:41 pm
Location: Tallinn
Contact:

Post by Margus »

18.08.2006 13:45 - Tarmo Tanilsoo @ Laguja, Tartumaa teatab: Tänase Postimehe järgi otsustades on selles nädalas kaks neljapäeva järjest. Eilses lehes oli märgitud kuupäevaks Neljapäev, 17. august 2006, tänases Neljapäev, 18. august 2006. Eks näis, mis müstilisi sündmuseid nüüd juhtuma hakkab :)
Tarmole,
vingu vähem kirjavigade pärast. Kõigil juhtub ja see on täiesti inimlik, et juhtuvad sellised näpukad, kes teab, mis seal juhtus. üldjuhul siiski vigu pole palju. Kõik teevad vahel kirjavigu või näpukaid. Ma olen siin foorumis seda ennegi tähele pandud, et nokitakse iga väikse kirjavea pärast kuskil leheküljel vms.
Ilmast saab siit foorumist hea ülevaate, kuid selline virin väiksete asjade üle käib natuke pinda.
Mis puutub nüüd ilmasaadetesse, siis vaevalt, et Eestis on neid inimesi väga palju, kes neid vaataks. Ok, neid on aga mitte niipalju , et võiks mingi saade või kanal pidevalt joosta. Minumeelest on Eesti telekanalid küllalt informatiivsed, kui Eestit peaks tabama mõni torm vms. (pean silmas näiteks Jaanuari tormi. Tol päeval olid pea iga tunni tagant uudisteerisaated ning edastati niipalju infot, kui saada oli).
Ma arvan, et eestis ei tasuks see ilmakanal end ära, kuna Eestis on ilm suhteliselt rahulik suuremal ajal.

Oli veidi ot jutt, kuid..
Tarmo H
Posts: 791
Joined: Sat May 27, 2006 3:42 pm
Location: Järvamaa, Laupa
Contact:

Post by Tarmo H »

Laupast vaid mõne kilomeetri kauguselt põhja poolt on mõõdumas tumedate rünksajupilvede võõnd. Kõige aktiivsem paistabki olema just olema see lõunapoolsem ots mis siia kõige lähemal asus, seal paistab all olema ka üsna tugev sajuala, mis võis tabada ka Türi linna. Äikesetegevust pole ma selles pilvemassiivis märganud kuid Flc näitab praegu ühte äikesekollet just selle pilve piirkonnas (Türist veidi põhja pool).

Tänan teid kes vastasid minu eelmises postituses esitatud küsimusele.
Palju äikest! Palju torme! Rohkelt sademeid! Palju palavust! Palju pakast!
Kaarel
Posts: 2574
Joined: Fri May 26, 2006 10:55 am
Location: Raplamaa,Valgu

Post by Kaarel »

eestis ei tasu ilmakanal vabsee ära mingi 500 inimest ehk vaataks

ja selle kanaliga läheks küll väga kiirelt pankrotti see inimene lihtsalt oleks loll kes sellise asjaga tegelema hakkaks


kirjavead keda huvitab pidevalt on neid need vead on inimlikud ma saan aru kui terve leht oleks mingit imelikku kirja täis aga mõni viga no keda see kotib ntx selle nädala tv lehes on numbrid veidi sassis peale lk 9 sat tuleb 16 ja siis 11 no ei koti kohe üldse julmalt savi



ilm siin hetkel päikseline
seenno
Posts: 338
Joined: Sat Jul 29, 2006 12:59 pm
Location: Türi
Contact:

Post by seenno »

Türit see pilv tabaski!

16.45 ajal hakkas vaikselt sadama, edasi sadu aeglaselt tihenes, kestes 17.25-ni. Siis tuli juba niimoodi, et tänav ujus korra ja räästad jooksid pidevalt. Kokku sadas siiski ainult 2 mm. Äikest ei olnud. Ilm on soe, enne vihma on olnud +26, vihmaga langes +19 peale, nüüd jälle 23 soojakraadi. Eriti palav ja lämbe, sest päike nüüd pilvitu juba pikka aega ja tuult praktiliselt pole. Vihm kõik aurab ja teeb ilma tõsiselt lämbeks.
Äikest!
Meevaras
Posts: 167
Joined: Sun May 28, 2006 3:04 pm

Post by Meevaras »

FLC andmetel tõesti täna ümber Eesti kõvasti äikest olnud, kaasaarvatud Hiiumaal, kuid reaalsus on see et Hiiumaal päeva läbi selge ilm olnud ja kuna äikesepilved peaks olema päris kaugele näha siis on järelikult tegemist taaskord mingi eksitusega radarikaardil. Ilm vaikne ja selge, temp.+20,1
Kaarel
Posts: 2574
Joined: Fri May 26, 2006 10:55 am
Location: Raplamaa,Valgu

Post by Kaarel »

flc on tegelikult üks vilets radar kõige usutavamad on estofex ja wetterzentrale


siin kah ilm selge



ja SLÕhtulehes rääkis et kolmapäeval tallinnas mingi maja elektrikilpi sisse lõi tuöetõrjujad olid kustutaa seal natuke saanud



ilmselt asi selles et keegi ei teata kuskile kui ntx kuskil väikeasulas äike kuskile sisse lööb ega kedagi see suht ei huvita kui linnas midagi juhtub siis seda loeb ikka rohkem inimesi.
seenno
Posts: 338
Joined: Sat Jul 29, 2006 12:59 pm
Location: Türi
Contact:

Post by seenno »

Pärnumaalt Tihemetsast äikesevaatleja nägi täna öösel pärast keskööd tunni jooksul palju välgusähvatusi lõunas ja kagus, aga müristamist ei olnud kordagi kuulda. Sadas ka pool tundi vihma. Seega ta nägi öösel üle Läti diagonaalis edelast kirdesse liikunud äikest. Nägi seda mingi 100 - 200 km kauguselt, mis ka täiesti usutav (ise nägin 13. juuli Kihnult Peipsi taguse äikese sähvatusi ja sel ajal olid ju veel valged ööd!!!)

Ja praegu on Weather online äikeseradaril lummav vaade!!! 3 äikeserivi Leedu lõunaosa ja Poola põhja ning keskalade kohal, suht paraleelsed ja väikese vahega. Esimest korda näen sellist huvitavat äikese paigutust. Link on:

http://www.weatheronline.co.uk/eurobli.htm

Seda iga poole tunni tagant uuendatakse, see 3 rivi on hästi näha 18:30 kaardil, seda saab sealt kõrvalt valida ja vaadata ka siis, kui juba mõni uuem on ette tulnud.
Äikest!
Margus
Posts: 50
Joined: Thu May 25, 2006 9:41 pm
Location: Tallinn
Contact:

Post by Margus »

kusjuures TT ,,

Peaaegu igakord on meedias tormihoiatus antud, kui ilm seda nõuab. Siis näiteks delfis on üsnatihti selleteemalised uudised jne.
Muideks,
kõik kanalid tegid erisaateid. Siis randu ei näidatud?
Ma ei mäleta, kuna see torm täpselt oli aga Pärnus ähvardas jälle vesi üle kallaste tõusta, siis oli kanal2 reporter iga natukese aja tagant eetris ning näidati pilti, palju vesi on tõusnud. Ehk ei pane sa asju tähele, kuid mina usun, et TAVAINIMESELE piisab sellest infost, mida eesti telekanalid ning meedia jagavad. kui me peaks hakkama ühele asjale keskenduma, ei oleks uudistes muude asjade jaoks üldse ruumi ja mis sa arvad paljusid inimesi huvitab see, mis torm tegi mõjalpool maailmas? Niikaua, kui Eestit see ei ähvarda, ei huvita see ka eesti inimesi. Ja veel,
ma ei tea, mis uudiseid sa küll vaatad, kuid kui kuskil on veidi suurem torm, on alati uudised seda ka näidanud. Kasvõi väikest klippi, nad ei pea sellest ju kohe pikemat lugu tegema, kuigi sa seda tahaksid. Ameerikas on jah võibolla eraldi ilmakanalid ning edastatakse infot rohkem, kui Ameerika on suur maa ning ka katastroofid on suuremad...kui meil.
Sa võiksid aru saada, et ilm pole see kõige tähtsam asi siin maailmas. Ok, ma saan aru, et sa oled ilmafänn, kuid siiski..telekanalid ei peaks iga tormi peale reageerima ning vahendama uudiseid maailmast, kuigi jah, sina seda tahaksid.

Ja muideks,
ega inimesed ei taha väga, kui näiteks kanal2 filmib nende tormikahjustusi (ma tean seda..).
Marek
Posts: 726
Joined: Thu May 25, 2006 7:59 pm
Location: Tallinn
Contact:

Post by Marek »

Tallinnas pole täna (18.08.) äikest olnud.
Kaarel
Posts: 2574
Joined: Fri May 26, 2006 10:55 am
Location: Raplamaa,Valgu

Post by Kaarel »

täna on taevas väga selge ometigi estofex prognoosib tänaseks järjekindlalt äikest


täna pole isegi tuult mitte seega väljas on väga vastik ilm.
Raul. K
Posts: 2057
Joined: Fri May 26, 2006 4:01 pm
Location: Tartu, Tähtvere

Post by Raul. K »

See aeg kui ma Kuusalus olin, siis äikseid ei esinenud. Samas oli tagasitulles näha kääbuskeeristormi, mida põhjustas väike rünk. See oli ühe põllu peal, kus hein niidetud. Keeris tõstis heina paarikümmne meetri kõrgusele õhku ja liikus vaibudes üle tee, kus ta vaibus täielikult. Selle väikse keeristormi läbimõõt oli umbes 5 meetrit. Siin tartus on vähene pilvisus ja paistab, et äikseid pole oodata veel täna. Sooja on +25 kraadi.
Raul. K
Posts: 2057
Joined: Fri May 26, 2006 4:01 pm
Location: Tartu, Tähtvere

Post by Raul. K »

Flc näitab päris palju äikseid edela-eestis. Siin on aga taevas kaetud sellise äikseeelse vinega millest päike osaliselt läbi paistab ja sooja on +20 kraadi.
Post Reply